Dușul sau cada sunt înfundate? Acest lucru se întâmplă de multe ori și de multe ori le putem desfunda singuri fără să cerem ajutor. Este perfect normal ca odată la ceva timp să întâmpinăm astfel de probleme le nivelul sistemului de țevi al locuinței noastre din diverse motive. Însă nu este un motiv de panică deoarece există o mulțime de soluții, fie că vorbim despre o desfundare făcută de noi înșine cu soluții de pe piață sau că cerem ajutorul la o firmă care se ocupă cu așa ceva.

Care sunt modurile prin care poți realiza o desfudare a scurgerii din baie într-un mod optim?

  1. Desfundarea scurgeri din baie clasică asistată de ventuze sau pompe

O instalație sanitară prost drenată este primul semn al înfundării. Uneori, turnarea apei fierbinți sub presiune este suficientă pentru a rezolva problema. Când deșeurile menajere se amestecă între, se poate forma un dop care înfunda complet canalul de scurgere.

Dacă dopul nu este foarte mare, ventuza rezolvă în general problema. În timp ce modelele clasice au utilitatea lor, vei obține o eficiență mai mare cu o pompă sau un dispozitiv de reducere a presiunii.

Dispozitivul anti-înfundare al pompei funcționează pe principiul unui pistol cu aer comprimat, în timp ce aspira și descarcă simultan. Vine cu două ventuze înclinate înlocuibile. Unul se potrivește în chiuvetele din bucătărie și baie, iar celălalt se potrivește în vasul de toaletă.

Ce trebuie să știți: Nu folosiți niciodată ventuzele după turnarea produsului de scos din obiectele sanitare.

  1. Opțiunea scurgerii din baie cu presiune înaltă

În unele situații, mijloacele mecanice sunt inadecvate și este necesară o spălătorie cu jet de apă. De exemplu, când vine vorba de curățarea unui blocaj de canalizare dintr-o toaletă, canalizare sau conductă de canalizare. Acțiunea se realizează folosind kitul de desfundare a canalizării, care este în general disponibil ca opțiune. Acest furtun lung ranforsat (15 m și mai sus) este echipat cu o racordare la un capăt și o duză de curățare cu jet multiplu la celălalt capăt.

  1. Curățarea scurgerii din baie a unui sifon de pardoseala

În unele cazuri, poate fi necesar să sifonați direct pentru a găsi dopul. Indiferent de model, cel mai bine este să dezasamblați complet pentru o curățare adecvată. Mai întâi, aveți grijă să puneți găleata sau chiuveta jos. Dacă întâlniți un sifon cu piston (tip actual), slăbiți mai întâi șuruburile. Are funcția de a reține reziduurile (păr, stropi, etc.) care au trecut prin orificiu.

Utilizați o perie de țeavă sau o sârmă pentru a îndepărta resturile de pe corp, apoi terminați de demontat sifonul pentru a spăla piesa cu apă și săpun. Simțiți-vă liber să înlocuiți garniturile înainte de asamblare.

  1. Desfundarea scurgerii baie

Dopurile pot fi transportate și blocate mai departe în țeava de evacuare, de obicei la coturi sau ramuri. Pentru a-l extrage, folosește șarpele. Astfel de instrumente sunt de obicei ieftine și constau dintr-un cablu lung, flexibil, acționat de o manivela și cu capete agățate: o perie, o clemă, o săgeată sau un cârlig.

Există și șerpi cu tobă și mâner de pistol (mai complexi) sau manevrabili cu burghiu. Introduceți șarpele în canalizare, împingându-l până la capăt. Dacă experimentați o schimbare de direcție, forțați-vă să treceți peste ea. Apoi prindeți mânerul trăgând de cablu spre dvs. Va aduce cu sine impurități care împiedică scurgerea. Pentru a fi siguri și a nu avea nicio îndoială că procesul a funcționat, repetați operația.

O chiuvetă înfundată este cu siguranță o situație neplăcută și, cel mai probabil, doriți o remediere rapidă pe care o puteți obține direct de la dvs. Prin urmare, nu este nevoie să apelați la un specialist pentru a elimina acest inconvenient. Există câteva moduri utile de a vă ajuta să vă desfundați scurgerea di baie pentru a lupta împotriva impurităților, a uleiului sau a părului.