Instalatiile de canalizare a apelor menajere se compun din obiectele sanitare de interior, armaturi, reteaua de conducte realizata din tevi de PVC in forma de U, tuburi din fonta de scurgere ori tevi din plumb de scurgere, cu rol de a colecta apele uzate de la obiectele sanitare. Acestea, la randul lor sunt evacuate in retelele exterioare de canalizare, prin intermediul caminelor de racord din exteriorul cladirilor.

Pentru utilizarea apei in conditii normale si igienice sunt utilizate obiecte sanitare, precum: lavoare, cazi, cabine de dus, bideuri, Wc, chiuvete ori sifoane de pardoseala.

Rolul instalatiei de canalizare a apelor uzate menajere

Instalatia de canalizare este reprezentata de un sistem de conducte, de pe o proprietate publica sau privata, ce transporta apele uzate menajere, apele pluviale sau oricare alt fluid care trebuie deversat. Canalizarea menajera este necesara pentru transportul apelor uzate care contin deseuri ce trebuie evacuate dintr-o gospodarie.

In situatia in care nu exista la reteaua exterioara colector public de canalizare, trebuie luate masuri de tratare corespunzatoare a apelor uzate proprii.

Elemente componente ale instalatiei interioare de canalizare

Elementele componente ale instalatiei interioare de canalizare menajera se repartizeaza in functie de pozitia lor ori de rolul pe care acestea il au, astfel:

  • Conducta de legatura dintre obiectul sanitar si coloana.
  • Conducta de canalizare sau conducta verticala.
  • Conducta de ventilare care face aerisirea instalatiei: separata, comuna, suplimentara sau dublata.
  • Conducta colectoare orizontala din interiorul unei cladiri.
  • Accesorii, precum: piese de curatare, de golire, sifoane, separatoare care pot asigura functionarea normala a sistemului.

Instalatia interioara de canalizare se proiecteaza pentru a asigura o circulatie adecvata a aerului in toate conductele, in conditii proprii de utilizare.

Materialul din care sunt realizate conductele de canalizare

Instalatia de canalizare menajera va evacua toate apele uzate de la toate obiectele sanitare din cladire in conditii normale de siguranta. Instalatia se va proiecta in asa fel incat sa fie protejat impotriva depunerilor de impuritati pe conducte, sa detina piese de curatire adecvate si sa fie permisa curatirea facila a instalatiei.

Conducta de canalizare este realizata dintr-un material cu suprafata neteda, rezistenta la impuritati, abraziune si actiuni chimice ale apelor uzate.

Conductele mai putin rezistente in timp trebuie sa fie cat mai protejate impotriva loviturilor, sa fie usor accesibile si usor de inlocuit.

Ai o lucrare mai mare?

Asiguram interventii pentru instalatii canalizare atat in regim normal cat si in regim de urgenta in Bucuresti si Ilfov. Deasemenea, avem personal calificat pentru realizare instalatii de canalizare, instalatii sanitare si de gaze.

Suntem aici sa te ajutam cu orice nelamurire ai legata de serviciile de desfundare.

Instalatii de canalizare

Materialele potrivite pentru instalatiile de canalizare poti fi:

  • Metalice sau din diverse aliaje, precum: fonta, scurgere, otel, cupru, alama ori plumb.
  • Nemetalice din: beton, gresie ceramica sau sticla
  • Plastice, precum: polipropilena, PVC sau PE

Tipurile de imbinari se fac: filetat, prin cositorire, prin compresiune, cu mufe, garnituri sau sudate. Montajul conductelor de canalizare se poate face, atat aparent pe pereti, cat si mascat in ghene. In canalizare se pot deversa doar substante in conformitate cu normele in vigoare.

Cum functioneaza instalatiile interioare de canalizare

La realizarea instalatiei de canalizare a apelor uzate menajere se va tine cont in special de urmatoarele aspecte:

Timpul, numarul si modul de amplasare intr-o cladire a obiectelor sanitare. Se va urmari astfel, obtinerea unor solutii economice si indeplinirea conditiilor de prefabricare a instalatiei.

Caracterul curgerii apelor uzate in conductele retelei de canalizare, cu scopul de a se asigura o functionare sigura si igienica, dar si exploatarea facila a intregii instalatii.

Dupa utilizare apele uzate menajere sunt evacuate din obiectele sanitare prin sifoanele aferente, in conductele orizontale de legatura la coloanele verticale, iar apoi, prin conductele orizontale la canalizarea exterioara.

Conducta orizontala cu rol de colectare se va monta cu o panta speciala de scurgere.

Ventilarea sau aerisirea retelei interioare de canalizare a apelor uzate menajere este utila la evacuarea din coloana in aer a gazelor toxice degajate din apa uzata.

Conductele de verificare a retelei interioare de canalizare se impart in:

  • Conducte de ventilare principala, cu un numar mic de obiecte sanitare racordate la coloana.
  • Conducte de ventilare secundara, ce colecteaza apele uzate de la patru sau cinci obiecte sanitare.
  • Conducte de ventilare suplimentara.
SERVICII DESFUNDARE

Solutii rapide si eficiente pentru instalatiile tale

Asiguram interventii pentru instalatii canalizare atat in regim normal cat si in regim de urgenta in Bucuresti si Ilfov.

Ia legatura cu noi

Sediu

Strada Resita, numar 25, sector 4, Bucuresti

Telefon

Email

contact@desfundare-canalizare-tevi.ro

Trimite un mesaj

    Folosim cookie pentru o experienta de navigare imbunatatita.