Indiferent că este vorba de chiuvete în baie sau în bucătărie, cel puțin o dată în viață ne-am confruntat cu problema înfundării lor. Cauzele sunt bine cunoscute, dar mulți utilizatori preferă să nu ia nicio precauție pentru a scăpa de astfel de probleme.

Chiuvetele sunt adesea înfundate cu alimente sau deșeuri menajere pe care utilizatorii le aruncă în mod iresponsabil. Bucătăria produce un amestec de reziduuri alimentare, uleiuri și detergenți care se lipesc de țevile de scurgere pentru a preveni scurgerea apei cu fluxul natural. Pentru mulți, scurgerea pare suficient de puternică și suficient de mare pentru a rezista la câteva firimituri de pâine, orez sau cafea măcinată. Nu este adevărat. Amestecul rămas se lipește cu ajutorul uleiului folosit la gătit și ajunge să strice chiuveta și să o usuce.

Cum putem desfunda scurgerile din bucătărie?

Curățarea blocajelor chiuvetei și țevilor atât în baie, cât și în bucătărie se poate face din ingrediente simple precum bicarbonat de sodiu, oțet și suc de lămâie, folosind soluții profesionale sau de casă. Dacă nu aveți suficient material pentru a curăța blocajul, va trebui să utilizați unelte pentru a elimina blocajul din chiuvetă, țevi precum pompe pentru a elimina blocajul și fire speciale pentru a elimina blocajul din conductă.

De asemenea, este important să evitați înfundarea țevilor și chiuvetelor în câteva moduri simple, cum ar fi colectarea uleiului într-un ecran de protecție sau într-o sticlă specială.

Dacă soluțiile pregătite acasă nu au efectul dorit, îți recomandăm câteva instrumente care să te ajute în eforturile tale. Desfundarea cu ajutorul unei pompe este o metodă eficientă. Aceasta îți permite să rezolvi problema destul de rapid și eficient.

Soluții preparate în casă pentru a te ajuta în procesul de desfundare a scurgerilor din bucătărie

  • Desfundare scurgere bucătărie cu soluție din bicarbonat de sodiu în combinație cu oțetul și apa fierbinte

Poate că una dintre cele mai frecvent utilizate soluții de casă este bicarbonatul de sodiu, oțetul și apa clocotită. Cum să procedezi? Turnați preparatul în canalul de scurgere, unde are o reacție chimică ușoară, este ușor coroziv și ajută la desfundarea chiuvetei, apoi clătiți bine cu apă călduță.

Cantitățile nu trebuie exagerate. Turnați o lingură de bicarbonat de sodiu în orificiul de scurgere, apoi adăugați 2-4 linguri de oțet și lăsați amestecul să stea timp de 30-40 de minute.

Apoi turnați doi litri de apă clocotită. Acum chiuveta ta este desfundată și nu mai are mirosuri urâte.

  • Desfundare scurgere bucătărie cu soluție cu oțet, sare și apă fiartă

O altă soluție la fel de simplă pentru o chiuvetă înfundată este să faci apă sărată acasă. Pentru aceasta vom folosi aproximativ 2 litri de apa clocotită, 5 linguri de sare și 3 linguri de oțet. Soluția fierbinte obținută va fi turnată direct în chiuvetă. Această soluție este excelentă pentru îndepărtarea depunerilor de grăsime și pentru îndepărtarea tuturor mirosurilor neplăcute.

Pentru cei curajoși, vă prezentăm o altă metodă care poate părea excesivă la prima vedere. Aceasta este vodka, o băutură alcoolică tare care, atunci când este combinată cu oțet, este foarte eficientă la curățarea conductei de scurgere prin sterilizarea acesteia de bacterii.

  • Desfundare scurgere bucătărie cu soluție din lămâie, bicarbonat de sodiu și apă fiartă

Bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie pot crea o altă combinație de succes care vă va oferi mâna potrivită pentru a ajuta la curățarea scurgerilor înfundate în orice casă. Pentru a implementa această soluție, turnați o pungă de bicarbonat de sodiu în canalul de scurgere, apoi turnați jumătate de cană de suc de lămâie. Va avea loc o reacție chimică care va desfunda chiuveta. Ca și în cazurile anterioare, vom fierbe un litru de apă cu care vom spăla amestecul.