Cum să desfundați cada de baie? Aceasta este una dintre cele mai mari provocări pe care ni le pot prezenta sistemele de instalații din băile noastre, deoarece pe lângă scurgerile de la chiuveta de bucătărie, scurgerea căzii este una dintre cele mai frecvent utilizate scurgeri din casa.

Adesea căzile sunt înfundate cu păr, scame și diverse alte resturi mici, toate pe fundalul diferitelor produse de curățare, șampoane, geluri, uleiuri și alte produse de înfrumusețare care se pot lipi în timp pe peretele țevii.

Trei metode simple pentru desfundare baie

Când cada este înfundată, aveți trei soluții cu niveluri de dificultate diferite, în funcție de gravitatea problemei și de îndemânarea dumneavoastră. Dacă unul nu funcționează, trebuie să treceți la următorul.

  1. Pompa de mână

Pentru a utiliza pompa în condiții optime, lăsați apă la cel puțin 2-3 cm adâncime în cadă. Pompa este eficientă deoarece împingerea acesteia pune presiune pe tubul de scurgere, iar ridicarea pompei creează un vid. Prin împingerea și ridicarea în mod repetat a presiunii și a vidului alternativ, bilele de murdărie acumulate în conducta de scurgere sunt împinse spre unul dintre cele două capete ale conductei. După care gunoiul adunat se poate șterge manual.

Dacă această variantă de desfundare baie nu funcționează se poate trece la următoarea cu un grad de eficiență mai crescut.

  1. Granule și soluții de desfundare baie de pe piață sau realizate acasă

Urmați instrucțiunile de utilizare ale pachetului care conține soluția de desfundare baie. Aceste soluții sunt cele mai elegante alternative. O variantă „homemade” ar fi bicarbonatul de sodiu. Se toarnă bicarbonat de sodiu în scurgerea principală, apoi se adaugă jumătate de cană de apă, apoi oțet. Se pot pune două căni de oțet. Reacția chimică dintre bicarbonatul de sodiu și oțet poate elimina impuritățile de pe pereții țevii.

  1. Șarpele

Dacă nici pompa, nici soluțiile nu dau rezultate, se folosește un „șarpe”. Un fir lung, gros și flexibil, cu un mâner rotativ la un capăt și un burghiu la celălalt. Șarpele sunt introduși prin scurgerea din fundul căzii, iar prin mișcare de rotație, se deplasează pe țeavă până când pe sifon apare un burghiu, și implicit o minge de murdărie.

Iar în cazul în care niciuna dintre variantele prezentate mai sus, ultima opțiune ar fi apelarea la un specialist în rețelele de instalații ale băii pentru a vă ajuta în procesul de desfundare baie.

Cauti un instalator in Bucuresti si Ilfov care te-ar putea ajuta cu procesul de desfundare baie?

Problemele sistemului de instalație al unei case pot apărea oricând, iar meșterii care pot interveni rapid și profesional sunt întotdeauna bineveniți. Prin urmare, oricine caută un instalator în zona Ilfov este întotdeauna binevenit să ne ceară ajutorul pentru orice problemă întâmpinată. Tot ce trebuie să faci este să ne sunați, iar noi vom trimite unul dintre specialiștii noștri pentru a remedia problema în cel mai scurt timp.

Fie că este vorba de o urgență sau de o muncă obișnuită, suntem pregătiți să preluăm provocarea tuturor celor care caută instalator pentru Bucuresti si Ilfov. Se poate ocupa de intervenții majore precum înlocuirea țevilor și conductelor sau curățarea canalizării, precum și celor simple:

  • Instalarea instalațiilor sanitare;
  • Înlocuirea robinetelor;
  • Curățarea căzii sau chiuvetei;
  • Întreținere și reparare echipamente sanitare etc.

Pentru fiecare problemă legată de acest domeniu, noi avem o rezolvare rapidă și profesională.  Aici vei găsi ceea ce ai nevoie, fie pentru aplicații rezidențiale, comerciale sau industriale. Suntem o companie cu zeci de ani de activitate și sute de utilizări active și suntem dispuși să ajutăm pe cei care caută un instalator profesionist în Bucuresti si Ilfov.

Cauti un instalator in Bucuresti si Ilfov?

Oricine caută un instalator în Bucuresti si Ilfov și vrea să știe prețul trebuie să ne sune, să descrie problema și să ne dea adresa exactă. Un comerciant sau grup de comercianți va ajunge în cel mai scurt timp posibil, aceștia vor evalua situația și vor putea estima prețul lucrării.